Gemeente Het Hogeland

Programmasecretaris Eemshaven+

Het Hogeland is een jonge gemeente die vrijwel het gehele noorden van de provincie Groningen omvat. Tussen Stad en Wad bieden wij kansen om samen verder te bouwen aan dit prachtige gebied, de lokale democratie en onze organisatie

Wij zijn op zoek naar een

programmasecretaris programma Eemshaven + (Plus) 

die met lef en enthousiasme een bijdrage wil leveren aan de realisatie van de geformuleerde doelstellingen en de jaarlijks hieraan gekoppelde inspanningen en enthousiast wordt van het creëren van overzicht en structuur en daar ook actief op kan sturen en adviseren.

Plaats in de organisatie

Je wordt programmasecretaris binnen het programma Eemshaven+. Dit programma is opgezet om de (door)ontwikkeling van de Eemshaven en de ontwikkeling van het omliggende gebied samen op te laten lopen om op deze manier bij te dragen aan het vergroten van de brede welvaart in het gebied en om spin-off voor de inwoners in het gebied te genereren. Binnen het programma zijn er twee inhoudelijke programmaonderdelen te onderscheiden, de Plus en de Eemshaven.

Je maakt deel uit van een groep medewerkers (programmamanagers, projectmanagers, aanverwante functies) die werken aan de verschillende programma’s in Het Hogeland. Programmamanagement via programmatische creëren is binnen de gemeente een groeiende methodiek en zal de komende jaren als belangrijke pijler onder het opgavegericht werken verder worden geprofessionaliseerd.

Dit ga je doen

Je maakt deel uit van het programma MT. Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de jaarplan- en beleidscyclus en je werkt mee aan de input voor de planning & controlecyclus. Je bent betrokken bij wat er binnen het programma speelt. Je bereidt agenda's inhoudelijk voor en monitort de aanlevering van stukken voor bestuurlijke en portefeuille-overleggen en je monitort de voortgang er van. Wat verwachten we verder van je:

  • Waar nodig deelnemen aan verschillende (bestuurlijke) overleggen, waaronder de vergaderingen van het programma MT (PMT) en het portefeuillehoudersoverleg (PHO) (inclusief het (laten) opstellen en structureren van de agenda);
  • Bewaken van de bestuurlijke agenda voor het programma en de organisatie hiervan binnen de agenda van de portefeuillehouder, het verantwoordelijk directielid en/of de (deel)programmamanager(s);
  • Ondersteunen van de (deel)programmamanagers;
  • Schrijven/redigeren van annotaties/beleidsnota’s voor (soms bestuurlijk gevoelige of complexe bestuurlijke) overleggen;
  • Uitwerken van een strategische agenda voor het programma aan de hand van de geformuleerde doelen en inspanningen;
  • Primair verantwoordelijk voor het  stakeholdermanagement voor het programma inclusief advisering, uitwerking en borging van de strategische aanpak hiervan zowel op intern als extern niveau;
  • Adviseren over strategische keuzes en het ontwikkelen van beleid;
  • Zorgen voor de uitvoering en implementatie vraagstukken en processen die van belang zijn voor het draaien van het programma.

Jouw talenten

Jij bent de spin in het web van het programma. Je beschikt over een wo-werk- en denkniveau en hebt minimaal drie jaar werkervaring als programmasecretaris. Daarnaast ben je een uitstekende organisator en planner. Je hebt strategisch inzicht en (over-)ziet het grote geheel. Je beweegt je moeiteloos door de organisatie en krijgt zaken voor elkaar met een glimlach. Je hebt een helicopterview en weet wat er nodig is binnen het programma en de politiek bestuurlijke omgeving. Je inspireert, bent ambitieus en acteert met overtuigingskracht. Je bent proactief en loopt inhoudelijk voorop. Waar nodig neem je mensen mee in de ontwikkelingen van het programma en legt waar nodig verbinding met andere beleidsterreinen in de organisatie. Je wilt en kunt pionieren in een veranderende organisatie en op eigen kracht functioneren in onze regio met verschillende stakeholders binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je bent vernieuwend, creatief en origineel in denken en handelen. Je bent in staat om je los te maken van bestaande denkkaders, je kunt en durft te experimenteren.

Wat wij jou bieden

Je krijgt veel ruimte en vrijheid voor jouw eigen initiatief en ontwikkeling en om jouw talenten in te zetten. Je werkt in een team met een fijne werksfeer. Verder:

  • Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar voor 36 uur per week. Werk je liever iets minder dan is dat bespreekbaar. Als jij en wij aan het eind van dat jaar vinden dat we goed bij elkaar passen, dan krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Een bruto voltijdsalaris tussen de € 4.264 en € 6.072 per maand (functieschaal 11-peildatum 1 oktober 2024). Je wordt ingeschaald op basis van jouw kennis en ervaring.
  • Bovenop jouw salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
  • Een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarom krijg je naast het wettelijke, ook nog bovenwettelijk verlof.
  • Een uitdagende baan bij een mooie organisatie.

Enthousiast geworden

Hebben we je belangstelling gewekt maar wil je eerst nog wat meer weten? Dan kun je contact opnemen met Programmamanager Andrew Piso om je vragen te stellen. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 06 57 13 37 67. Wil je direct solliciteren? Wij ontvangen graag je korte motivatiebrief met cv uiterlijk dinsdag 8 oktober 2024. De gesprekken worden gepland in de week van 14 oktober 2024. 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern open gesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

 

Vacature delen op:

Sluitingsdatum:

08-10-2024

Startdatum:

In overleg

Locatie:

Uithuizen

Contactpersonen:

Andrew Piso

mobiel: +31 0657133767

Bedrijfspagina:

http://www.hethogeland.nl

Kantooradres:

Hoofdstraat W 70 9951 AC WINSUM

Locatie: