Gemeente Het Hogeland Team Leer werkspoor

Jobcoach

Ben jij gedreven om mensen met diverse achtergronden en behoeften te begeleiden?

Wat ga je doen?

Als Jobcoach bij ons Ontwikkelplein ondersteun en begeleid je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De komende periode willen we meer aandacht besteden aan onze SW-medewerkers, Afspraakbaners en Beschutwerkers. Jij bent de sleutel tot hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. In deze rol werk je nauw samen met de werkleider van de afdeling. Samen werken we eraan om voor de medewerkers een optimale plek te creëren waar zij zich kunnen ontwikkelen. Dit geldt voor alle afdelingen zoals Metaal, Hout, Verpakken en Groen. Daarnaast ben je samen met je collega jobcoaches  verantwoordelijk voor het begeleiden van gedetacheerden, de organisatie van het Praktijkleren en Noorderhuizen.

  • Persoonlijke Begeleiding: Je voert inspirerende gesprekken en stelt persoonlijke ontwikkelplannen op volgens de Combo-methodiek. Je biedt op maat gemaakte ondersteuning en begeleiding, afgestemd op de behoeften van de werknemer. Door hun voortgang te monitoren en je begeleiding aan te passen indien nodig, zorg je voor blijvende ontwikkeling.
  • Werkplekbegeleiding en Detachering: Je coacht werknemers én de werkgever  op de werkplek, begeleidt hen tijdens het detacheren en je bent aanspreekpunt mochten er eventuele problemen opspelen. Je zorgt ervoor dat gedetacheerde werknemers zich thuis gaan voelen in hun nieuwe omgeving, zich kunnen blijven ontwikkelen en hun vaardigheden optimaal kunnen benutten. Jij bent de verbindende factor tussen werknemers, leidinggevenden en HR en zorgt voor een soepele communicatie en samenwerking.
  • Communicatie en Samenwerking: Je werkt samen met je eigen team om het resultaat te behalen. Als schakel tussen werknemers, leidinggevenden en HR neem je deel aan multidisciplinaire overleggen en draag je bij aan een optimale werkomgeving. Je werkt samen met de werkleider van de afdeling om ervoor te zorgen dat iedereen zich ondersteund en gehoord voelt.
  • Administratie: Je houdt dossiers en rapportages bij over de voortgang van werknemers en zorgt voor naleving van wettelijke en bedrijf gerelateerde voorschriften. Door jouw nauwkeurige administratie kunnen we altijd de juiste ondersteuning bieden.

Jouw profiel:

  • HBO werk- en denkniveau, aangevuld met een jobcoachopleiding. Kennis van de Combo-methodiek is een pluspunt.
  • Kennis van de Participatiewet en WSW.
  • Ervaring in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Het vermogen om onderliggende problemen van medewerkers te signaleren en jouw aanpak daarop af te stemmen.
  • Flexibiliteit en stressbestendigheid, met een proactieve en initiatiefrijke instelling.
  • Een empathische, geduldige en motiverende houding. 

Wat bieden we jou?

Een mooie baan in een mooie gemeente. Je krijgt veel ruimte van ons: ruimte voor eigen initiatief en je eigen ontwikkeling, maar ook om je werk zo in te delen als bij jou past. Daarnaast bieden we jou het volgende:

  • Een arbeidsovereenkomst van 36 uren per week. In eerste instantie voor de duur van een jaar, na dit jaar gaan we evalueren of Het Hogeland goed bij jou past en jij goed bij Het Hogeland en kijken we naar een contract voor onbepaalde tijd.;
  • Een bruto voltijd salaris tussen de € 3.359,- en € 4.811,- per maand (schaal 9, cao Gemeenten, peildatum 1 oktober 2024). Bovenop dit salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%;
  • Naast het wettelijke verlof ontvang je ook bovenwettelijk verlof. Zo kun je eens wat vaker een dag vrij nemen of langer vakantie houden;
  • Jouw standplaats is bij het Ontwikkelplein in Uithuizen, van daaruit vlieg je uit naar verschillende locaties in de regio;
  • Een gezellig team en goede koffie.

Belangstelling of meer informatie?

We hopen dat we jouw interesse hebben gewekt en kijken uit naar jouw reactie. Je kunt reageren tot en met 6 oktober en de sollicitatiegesprekken zullen maandag 21 oktober aanstaande plaatsvinden. Wil je eerst meer van ons weten? Je kunt dan gerust even bellen of een WhatsApp sturen naar de coördinator Ontwikkelen en Werkbegeleiding: Annemieke van Dijk op: 06-83567763.

 

 

 

 

Vacature delen op:

Sluitingsdatum:

06-10-2024

Startdatum:

16-09-2024

Locatie:

Uithuizen

Contactpersonen:

Annemieke van Dijk

mobiel: 06-83567763

Bedrijfspagina:

http://www.hethogeland.nl

Kantooradres:

Hoofdstraat W70 9951 AC Winsum

Locatie: