Gemeente Het Hogeland

Administratief ondersteuner griffie

De raad van Het Hogeland is ambitieus. Wij willen goed, duidelijk en tijdig in positie zijn. En als raadsleden willen wij in de verschillende rollen die wij vervullen, beter tot ons recht komen. Daarom hebben wij besloten om de eigen ondersteuning te verstevigen en wordt het team van de griffie uitgebreid. Voor het griffieteam zijn we daarom op zoek naar twee raadsadviseurs en een administratief ondersteuner! Iets voor jou?

De raad van Het Hogeland zoekt een

ADMINISTRATIEF ONDERSTEUNER GRIFFIE (28 uur per week)

Ben jij op zoek naar een afwisselende functie en wil je een bijdrage leveren aan de administratieve en facilitaire processen van de griffie ter ondersteuning van de raad? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

Waar kom je te werken?

Elke gemeente heeft een raad. Onze raad telt 29 leden, verdeeld over negen fracties. De griffie is het team dat ons als raad adviseert, ondersteunt en faciliteert en is de schakel tussen onze raad, het college en de ambtelijke organisatie. Ook is de griffie het aanspreekpunt voor inwoners als zij vragen hebben over of voor de gemeenteraad. Bij het griffieteam werk je in een klein team waar op een open en informele manier wordt samengewerkt. Je loopt gemakkelijk bij elkaar binnen. Het huidige team bestaat uit de griffier, een raadsadviseur, een communicatieadviseur en twee medewerkers griffie. Dit team werkt samen met de hele organisatie om ervoor te zorgen dat wij als raad goed kunnen functioneren. Ter versterking van dit team zoeken we een administratief medewerker met ondersteunende en meedenkende kwaliteiten. Daarnaast zoeken we trouwens ook twee raadsadviseurs. Om de raad nog beter te bedienen en ontzorgen

Wat ga je doen?

De griffie ontwikkelt zich steeds meer tot een strategische griffie. Als raad zien wij enorm uit naar jouw ondersteuning! Jij zorgt namelijk voor een correct en efficiënt verloop van het proces van bestuurlijke besluitvorming. Dit doe jij door het leveren van administratieve ondersteuning aan de griffier, de raadsadviseurs, de medewerkers griffie en de raad. Daarnaast zorg jij voor de verslaglegging van enkele werkgroepen van de raad. Ook ondersteun je bij de voorbereiding, verloop en afwikkeling van raadsoverleggen en -vergaderingen.

Verder:

  • Agendabeheer voor griffie(r) en onze raad voor vergaderingen en raadsactiviteiten.
  • Voorbereiding agenda’s en vergaderingen.
  • Ordenen informatiestroom.
  • Beheer raadsinformatiesysteem.
  • Verslaglegging bijeenkomsten.
  • Je bent aanspreekpunt voor onze raad(sleden) voor facilitaire zaken.
  • Je ondersteunt bij werkbezoeken.

Wat breng je mee?

Jij wordt blij van een uitdagende functie waar het werk soms hectisch kan zijn, maar waardoor jij je niet van de wijs laat brengen. Je bent een enthousiaste en kundig administratief ondersteuner voor ons griffieteam. Een flexibele teamspeler waarbij je met je actieve houding en inzet bijdraagt aan het gezicht van de griffie en onze raad. Je bent in je werk nauwkeurig en hebt oog voor details. We zoeken iemand die goed kan samenwerken en klantgericht is. Je vindt kwaliteit belangrijk en kunt goed organiseren en prioriteiten stellen maar bovenal ben je aanpakker. Het griffieteam hecht waarde aan collegialiteit en is altijd bereid elkaar te ondersteunen. Gevoel voor humor wordt gewaardeerd!

Verder:              

  • Je werkt en denkt op mbo-niveau.
  • Je staat open voor het werken in een politieke en bestuurlijke omgeving. Kennis van werken in gemeente(besturen) is een voordeel, maar zeker niet doorslaggevend. In ieder geval ben je bereid om je te ontwikkelen in het werken op de griffie, bijvoorbeeld door het volgen van cursussen of een opleiding.
  • Je bent in staat om snel tussen werkzaamheden te schakelen.
  • Je bent digitaal vaardig en hebt voldoende ervaring met softwarepakketten zoals Microsoft Office en Outlook.
  • Je volgt het ritme van de raad. Je werkt standaard elke dinsdag en vrijdag in Winsum en op woensdag in Uithuizen.

Wat wij jou bieden

Een uitdagende baan in een mooie omgeving, tussen Stad en Wad! Je krijgt veel ruimte: ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, maar ook om je werk zo in te delen zoals bij jou en ons past. Je komt terecht in een collegiaal team, met korte lijnen en weinig hiërarchie. Jezelf blijven ontwikkelen is bij ons een vanzelfsprekendheid. 

Verder krijg je:

  • Een arbeidsovereenkomst voor maximaal 28 uren per week.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie dit na een jaar om te zetten in een vast dienstverband.
  • Een bruto voltijd salaris tussen de € 2.700 en € 3.831 bruto per maand (functieschaal 7 – peildatum 1 oktober 2024). Bovenop jouw salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
  • De mogelijkheid om vanuit huis te werken met de middelen die je daarvoor nodig hebt.
  • Een vaste werkplek in het gemeentehuis in Winsum.

Wil je eerst kennismaken?

Wil je eerst meer te weten komen over het griffieteam en de rol van administratief ondersteuner griffie bij de gemeente Het Hogeland? Of gewoon een kop koffie komen drinken? Bel of app dan onze medewerker griffie Agnes Penninga-Huisman (06 229 17 388). Wil je meer weten over ons als raad van Het Hogeland? Kijk dan eens op www.raadhethogeland.nl of bekijk onze social media kanalen.

Wil je direct solliciteren?

Is jouw interesse gewekt? We zijn benieuwd met welk talent jij onze raad en ons griffieteam komt versterken! Solliciteren kan tot en met 6 oktober 2024. Hierna krijg je een reactie van ons over het vervolg. De gesprekken staan gepland voor woensdagmiddag 16 oktober 2024. Een eventueel tweede gesprek zal plaatsvinden op woensdagmiddag 23 oktober 2024.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern open gesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne medewerker van de gemeente Het Hogeland voorrang.

We kijken uit naar jouw reactie! Heb je zelf geen belangstelling, wijs dan vooral andere geschikte kandidaten op deze vacature.

 

Vacature delen op:

Sluitingsdatum:

06-10-2024

Startdatum:

In overleg

Locatie:

Winsum/Uithuizen

Contactpersonen:

Agnes Penninga

mobiel: 06 229 17 388

Bedrijfspagina:

http://www.hethogeland.nl

Kantooradres:

Hoofdstraat W70 9951 AC Winsum

Locatie: