Gemeente Het Hogeland

Directeur bedrijfsvoering en dienstverlening

 Met focus op informatievoorziening

 

Hier doe je het voor

Het werkgebied van onze gemeente is groot, mooi en divers. Het Hogeland strekt zich uit vanaf de Eemshaven – dé grootste zeehaven van Noord-Nederland - tot aan Lauwersoog, grenzend aan het Unesco Werelderfgoed van de Waddenzee. Als gemeente hebben we een oppervlakte die de op één na de grootste is van Nederland, stimuleren we innovatie, werken we vanuit de bedoeling en stellen we de inwoner centraal. Wij blinken uit in omvang en opgaven en tegelijkertijd zijn we klein als hechte gemeenschap. We hebben één gezamenlijk doel: onze gemeente steeds een beetje mooier, beter, leefbaarder maken voor onze inwoners.

Waarom we jou nodig hebben

Vijf jaar na de herindeling is het tijd voor doorontwikkeling. Wij zijn nu één organisatie met gedeelde waarden en meer georganiseerde processen. Het volgende doel is om verder te ontwikkelen op het gebied van daadkracht en kwaliteit. Het streven naar een flexibele, professionele en wendbare organisatie die adequaat kan reageren op de veranderingen in de omgeving. Blijven focussen op de inwoners en deze optimaal te willen bedienen, terwijl ook de ambities van het college en de gemeenteraad moeten worden gerealiseerd. Er wordt een werkomgeving gecreëerd waar het prettig is om te werken en waar iedereen zijn of haar talenten kan benutten. Naast een professionele bedrijfsvoering en goede dienstverlening liggen er veel uitdagingen op het gebied van informatievoorziening en -technologie. We hebben in het bijzonder jouw inhoudelijke inspiratie nodig om sturing te geven aan het domein bedrijfsvoering en dienstverlening. Hierbij ligt de focus op de digitale transformatie en de verbetering van de kwaliteit van de informatievoorziening.

Onze organisatie

In onze organisatie heerst een sfeer van Groningse nuchterheid, waar we met beide benen op de grond staan en eerlijkheid en transparantie hoog in het vaandel dragen. We geloven dat iedereen de ruimte moet hebben om zichzelf te kunnen zijn, want juist de unieke kwaliteiten van ieder individu maken ons sterker als organisatie. Initiatieven en nieuwe ideeën worden bij ons niet alleen gewaardeerd, maar ook aangemoedigd, omdat we ervan overtuigd zijn dat innovatie begint bij de vrijheid om te experimenteren. Daarnaast investeren we in persoonlijke ontwikkeling. Bij ons krijg je de kans om jouw talenten te ontdekken en te ontplooien in een prettige werkomgeving.

Plaats in de organisatie en wat je gaat doen

Wij werken in een platte organisatiestructuur, waar onderscheid is tussen aandachtsvelden: sociaal domein, ruimtelijk domein en het domein bedrijfsvoering en dienstverlening. Dat laatste domein is jouw aandachtsveld, het omvat de staffuncties zoals informatievoorziening, HRM, financiën, burgerzaken, belastingen, het klantcontactcentrum en meer.

Als directeur vorm  je – samen met de twee andere directeuren en de gemeentesecretaris – de concerndirectie. Samen vormen jullie het directieteam dat stuurt volgens het principe van integraal management, zodat de ambtelijke organisatie optimaal functioneert. Je geeft rechtstreeks leiding aan tien teamleiders en je rapporteert aan de gemeentesecretaris.

In deze functie zorg jij voor een vertaling van de bestuurlijke ambities naar beleid en uitvoering binnen jouw aandachtsvelden. Je bent ambtelijk opdrachtgever en strategisch sparringpartner van burgemeester en wethouders. Samen met de andere directeuren, de teamleiders en de programmamanagers werk je aan de doorontwikkeling en professionalisering van de organisatie. Dit vereist sturing en afstemming, maar ook het geven van ruimte en vertrouwen aan de medewerkers. Je focust actief op een adequate dienstverlening voor inwoners en ondernemers in Het Hogeland. Onder jouw leiding bevorder je integrale afstemming en samenhang tussen beleidsvorming, uitvoering en monitoring.

  • Je geeft richting en sturing aan de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het gehele domein bedrijfsvoering en dienstverlening;
  • Je weet de belangen van de politiek te vertalen naar tactische-operationeel niveau;
  • Je behandelt vraagstukken integraal. Daarbij geef je richting en ruimte waarbinnen collega’s verantwoordelijkheid kunnen nemen en maximaal kunnen presteren;
  • Je bepaalt de koers als het gaat om de verdere automatisering en digitalisering van processen, het verbeteren van de bedrijfsvoering en de dienstverlening van Het Hogeland;
  • Je stimuleert collega’s om te werken aan hun ontwikkeling en geeft ook hierin het goede voorbeeld;
  • Je staat stil bij successen, geeft complimenten, maar spreekt als dat nodig is ook aan op houding, gedrag en functioneren.

Profiel

  • Je beschikt over universitair werk- en denkniveau;
  • Je hebt meerdere jaren ervaring in een tactisch-strategisch leidinggevende positie in een (middel)grote, veranderende, overheidsorganisatie op het gebied van bedrijfsvoering en/of dienstverlening;
  • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van informatievoorziening en ict;
  • Je hebt ervaring om een koers te bepalen als het gaat om de verdere automatisering en digitalisering van onze processen, het verbeteren van de bedrijfsvoering en de dienstverlening;
  • Je bent bij voorkeur bekend met de methodiek van ‘Opgavegericht Werken en Programmatisch creëren’ en de rol die je hierin hebt als ambtelijk opdrachtgever;
  • Wanneer je een carrièrestap wilt maken naar directeur, nodigen we je ook van harte uit om te reageren op deze functie.

Competenties en persoonlijke kwaliteiten

Inhoudelijk inspireren

Je hebt kennis van en ervaring met dienstverlening en bedrijfsvoering bij een gemeentelijke organisatie en de cruciale rol van de informatievoorziening.

Leiderschap

Je bent van nature een daadkrachtige, bevlogen leider, wat je in staat stelt om goed te luisteren naar anderen en hen mee te nemen in het proces.

Verbindend

Je hebt de vaardigheid om mensen te verenigen en hen effectief samen te laten werken. Je weet je goed te verstaan met verschillende doelgroepen in de organisatie. Je bent helder en direct in je zakelijke benadering, hierbij blijf je altijd in verbinding.

Daadkracht

Je bent vastberaden en doortastend. Afspraak is afspraak voor jou. Als ambtelijk opdrachtgever ben je in staat om bestuurlijke doelen effectief te vertalen naar concrete uitvoering.

Sensitiviteit

Je hebt een goed inzicht in de dynamiek van de gemeentelijke politiek en weet hoe je effectief kunt communiceren met wethouders, het college en de raad. Je bent bedreven in het creëren van synergie tussen bestuurlijke en operationele niveaus binnen de organisatie.

Externe oriëntatie

Je hebt een brede kijk op de samenleving en begrijpt hoe de lokale overheid zich daartoe verhoudt. Daarnaast beschik je over een relevant netwerk in het werkveld, zowel regionaal als landelijk.

Wat wij bieden

Een uitdagende baan in een mooie gemeente! Een mooi moment om in te stappen en te bouwen. Verder:

  • Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 36 uren per week.
  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, waarbij we eerst een jaarcontract aanbieden om te kijken of het jou en ons bevalt.
  • Een bruto voltijd salaris tussen de € 6.316,- en € 8.779, (functieschaal 15).
  • Boven op dit salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
  • Een goede werk/privé balans vinden wij belangrijk. Je krijgt naast het wettelijke verlof ook bovenwettelijk verlof.

Belangstelling of meer informatie

We laten ons in deze procedure ondersteunen door Beljon Westerterp. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met:

Renate van der Zijl (tot 2 september)

06-53309186

Janine Smetsers

06-29624626 (vanaf 2 september)

De vacature is te vinden via deze link

 

Vacature delen op:

Regio:

  • Drenthe
  • Friesland
  • Groningen

Sluitingsdatum:

18-09-2024

Locatie:

Het Hogeland

Bedrijfspagina:

http://www.hethogeland.nl

Kantooradres:

Hoofdstraat W 70 9951 AC WINSUM

Locatie: