Gemeente Het Hogeland Team RO beleid

Jurist RO

Ben jij een juridisch adviseur die wil werken aan ambitieuze maatschappelijke programma’s die je nergens anders in Nederland tegenkomt? Wil je werken in een uniek gebied? Én wil je je graag (verder) ontwikkelen tot jurist? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou!

Het werkgebied van onze gemeente is groot, mooi en divers. Het Hogeland reikt vanaf de Eemshaven – dé grootste zeehaven van Noord Nederland - tot aan het UNESCO Werelderfgoed gebied van Lauwersoog. We zijn groots en ambitieus in onze opgaven zoals de energietransitie,  de ambities uit Nij Begun en de Eemshaven waar op dit moment één van de grootste gebiedsontwikkelingen van Nederland plaatsvindt. Tegelijk zijn we ‘klein’ met ruimte voor maatwerk in de 50 dorpen en kernen die we hebben. Dit maakt het werken bij Het Hogeland uniek!

Waarom hebben we jou nodig?

Met zo’n groot gebied en de opgaven die wij hebben komt er op ruimtelijk gebied veel op ons af. We willen ons Hogeland nog mooier maken en slim inrichten, waarbij samenhang is met andere factoren zoals mobiliteit, natuur en wonen. In alle ruimtelijke plannen is juridisch advies belangrijk. Daar hebben we jou voor nodig! Jij kunt echt een bijdrage leveren aan hoe het er buiten uit komt te zien. Dit ga je doen:

Jij bent de persoon om heen te gaan voor juridisch advies over ruimtelijke plannen en projecten. Jij zorgt ervoor dat deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en legt zo de basis voor een toekomstbestendige leefomgeving. Concreet:

  • Adviseer je de organisatie met betrekking tot (complexe) juridische vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. 
  • Zorg je dat landelijke wet- en regelgeving naar gemeentelijk beleid wordt vertaald.
  • Toets je plannen op juridische consequenties.
  • Begeleid je planologische procedures met betrekking tot complexe projecten.
  • Vertegenwoordig je de gemeente bij bezwaar- en beroepszaken.
  • Werk je veel samen met de juristen van team VTH RO en team Juridische Zaken.

Wie ben jij?

Je bent een prettige collega die een positieve bijdrage levert aan ons team! In welke fase je ook van jouw loopbaan zit, je wil graag leren en bent niet terughoudend in het geven van jouw advies en mening. Je durft keuzes te maken en kunt jouw besluiten goed beargumenteren. Zowel mondeling als schriftelijk ben je communicatief sterk. Jij hebt zin in een baan waarin je in een dynamische omgeving staat. Interactie met inwoners, collega’s, bestuur en externe partijen vind je leuk. Je hebt de verschillende belangen snel door en kunt dit goed afwegen tegen elkaar. Verder:

  • Je hebt een hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur een relevante opleiding.
  • Je hebt juridische kennis van RO en gebiedsontwikkeling.
  • Het is een pré als je al een stevig cv in de juridische advisering hebt. Heb je nog minder ervaring? Ook dan zien we jouw sollicitatie tegemoet! Je komt te werken met een aantal ervaren RO juristen en wij helpen jou graag in jouw ontwikkeling!
  • Je hebt affiniteit met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving.

Welkom in ons team!

Je komt te werken in een leuk team met professionals. Wij maken ruimtelijk beleid en voeren dit uit. We hebben allen onze expertise en samen weten we alles rondom ruimtelijke kwaliteit, erfgoed, landschap, stedenbouwkunde, procedures en juridische details. Met elkaar en met de inwoners maken wij de gemeente nog mooier! We werken graag voor deze gemeente, omdat het gebied mooi en divers is. Er spelen zoveel uitdagende projecten waar wij een rol in hebben. De lijntjes zijn kort en de samenwerking is fijn. Bij ons kun je jezelf zijn en helpen we elkaar graag verder!

Wat bieden wij jou?

Een mooie baan in een mooie gemeente met ambitie. Je krijgt veel ruimte van ons. Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, maar ook gelegenheid je werk zo in te delen waar jij je goed bij voelt. Daarnaast bieden we jou het volgende:

  • Een arbeidsovereenkomst van maximaal 36 uren per week. Werk je liever wat minder? We kijken wat het beste bij jou past.
  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, waarbij je eerst een jaarcontract krijgt. Gedurende dit jaar kijken we of het jou en ons bevalt met de blik op een structurele invulling. 
  • Een bruto voltijd salaris tussen de € 3.558,- en € 5.247,- per maand (schaal 10 ). Heb je nog weinig ervaring, maar zie jij deze baan helemaal zitten en wil je je hierin ontwikkelen? Dan plaatsen wij je in een aanloopschaal. Het bruto voltijdsalaris ligt dan tussen de € 3.317,- en € 4.752,- per maand.
  • Bovenop dit salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%.
  • Een goede werk en privé balans vinden we belangrijk: je krijgt daarom naast het wettelijke verlof ook bovenwettelijk verlof.
  • Je krijgt van ons een ontwikkelbon die je kunt inzetten om een studie te volgen, interne stage te lopen of een cursus te doen.
  • De standplaats van jouw team is in Uithuizen, maar je krijgt ook de middelen en mogelijkheden om je werkzaamheden vanuit huis of één van onze andere gemeentehuizen (Winsum en Leens) te verrichten.

Belangstelling of meer informatie

We hopen dat we jouw interesse hebben gewekt en kijken uit naar jouw reactie. Wil je eerst meer van ons weten door een of met de teamleider?  Je kunt dan gerust even bellen of een WhatsApp sturen naar Anne Margot Stapert, jurist RO, op tel: 06-50066234

Wil je direct solliciteren? We kijken uit naar jouw cv en motivatie. Dit kun je opsturen voor 23 september. Daarna hoor je of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 1 oktober 2024.

Vacature delen op:

Sluitingsdatum:

22-09-2024

Bedrijfspagina:

http://www.hethogeland.nl

Kantooradres:

Hoofdstraat W70 9951 AC Winsum

Locatie: